Back to Index page
  wie zijn wij WIE ZIJN WIJ
    --------------
  wie zijn wij WIE ZIJN WIJ
  bezoek Phuket BEZOEK PHUKET
  accommodatie ACCOMMODATIE
  neem contact met ons op NEEM CONTACT MET ONS OP
    --------------
  PADI cursussen PADI CURSUSSEN
  dagtrips DAGTRIPS
  liveaboards LIVEABOARDS
    --------------
  visit Phuket Private Boat Charter
    --------------
  bookingen BOEKINGEN
    --------------
  sitemap SITEMAP
  links LINKS
Click above for Reviews

 

Hin Daeng & Hin Muang

Area map of Southern Andaman SeaHin Daeng and Hin Muang liggen ten zuiden van Koh Phi Phi, ongeveer 25 kilometer in zuid-westelijke richting van Koh Rock. Zowel Hin Daeng ("rode rots") als Hin Muang ("paarse rots") zijn waarschijnlijk de beste duikstekken in Thailand.

Hin Daeng is zichtbaar als een slechts drie meter boven de zeespiegel uitstekende rots, maar onder de waterspiegel is zij enorm. Naar het zuiden daalt de rots stijl af naar 60 meter en vormt zo de meest radicale en extreme onderwater afgrond in de wateren rondom Thailand.
Deze afgrond (muur) is bedekt met een lichte begroeing van zachte koralen en enkele "sea fans". Aan de oostkant bevindt zich een afdaling die zich uitstrekt tot diep in de blauwe verte, het is hier mogelijk met de afdaling mee te zwemmen tot 40 meter en dieper.
Langs deze afdaling vindt U onwaarschijnlijk veel zachte koralen en een schat aan vissoorten, zoals barracuda's, tonijn, groupers en uiteraard verschillende soorten rifhaaien. In het bijzonder de grijze rifhaai, welke gezien kan worden in groepen van wel 10 exemplaren. Dit is een adembenemende ervaring!

Hin Muang is een puntige rots en ligt compleet verzonken onder de waterspiegel en is vergeven van verschillende soorten maritiem leven. Hin Muang dankt haar naam aan de grote hoeveelheden zachte paarse koralen die we hier aantreffen. De rots is zelf is smal in breedte, maar wel ongeveer 200 meter lang met stijle verticale zijkanten en een ronde bovenkant.
Ook vindt men hier vele grote koraalgroepen, rode, witte en oranje seafans en anemonen met clown vissen erboven zwemmend. Grote kans bestaat dat U walvishaaien en manta rays tegenkomt, in een omgeving met een gezichtsveld van tot wel 50 meter of meer!


Terug naar de Hoofdpagina
Daily Dive Sites:
King Cruiser King Cruiser
Shark Point Shark Point
Anemone Reef Anemone Reef
Koh Phi Phi Koh Phi Phi
Koh Doc Mai Koh Dok Mai
Racha Yai Racha Yai
Racha Noi Racha Noi
Similan Islands Similan Islands
Hin Daeng/Hin Muang Hin Daeng/Hin Muang
Heb je geen eigen uitrusting?
Wij bieden zeer aan-trekkelijke tarieven voor de huur van onze goed verzorgde duikuitrusting. Al onze uitrusting wordt regelmatig geserviced door een gequalificeerd technicus.
Als je een liveaboard of meerdere dagtrips boekt, kunnen we je een speciale prijs bieden.

prijzen huuruitrusting>>

PHUKET PRO DIVE & SAIL CO., LTD.
AWARD WINNING INSTRUCTION
hotline : (+66) 081-891 9276