Back to Index page
  wie zijn wij WIE ZIJN WIJ
    --------------
  bezoek Phuket BEZOEK PHUKET
  accommodatie ACCOMMODATIE
  neem contact met ons op NEEM CONTACT MET ONS OP
    --------------
  PADI cursussen PADI CURSUSSEN
  dagtrips DAGTRIPS
  liveaboards LIVEABOARDS
    --------------
  visit Phuket PRIVATE BOAT CHARTER
    --------------
  bookingen BOEKINGEN
    --------------
  sitemap SITEMAP
  links LINKS
Click above for Reviews

 

Similan Islands

Plattegrond van de Similan eilandenDe naam Similan is een verbastering van het Malay woord "sembilan" en betekent negen. Logisch is dus, dat deze eilandengroep bestaat uit negen eilanden. Deze eilandengroep bevat vele fantastische duikstekken en wordt gezien als een van de beste duiklocaties ter wereld. Dit komt doordat de duiker hier een ontzettend gevarieerd aanbod aantreft van voortreffelijke omgevingen, allen dicht in de buurt van elkaar.

De Similans liggen op ongeveer 100 kilometer afstand van Phuket, in Noord-Westelijke richting en maken deel uit van het National Marine Park. Niet alleen onder water zijn deze eilanden adembenemend, de vele witte stranden en het kraakheldere, tropisch warme water, ook perfect voor de snorkelaars. De beste periode om de eilanden te bezoeken is tussen begin november en eind april.

De Similans liggen geografisch gezien in een lijn van noord naar zuid en met uitzondering van eiland nummer vijf dragen zij allemaal hun individuele naam. In het algemeen worden ze echter aangeduid met nummers, beginnend met eiland 1 in het zuiden, tot eiland 9 in het noorden.

Het mansoon seizoen is over in november en tussen december en april is het zicht onder water exceptioneel goed, hoewel gedurende de maand maart, de heetste maand van het jaar, het water vol zit mat plankton, hetgeen voeding is voor bezoekers zoals o.a. whalesharks en manta rays. De eilanden staan bekend om hun grote scala aan maritieme bewoners, van de kleinste ot de grootste vissen en hieronder behoren onder meer schildpadden, dolfijnen en eagle rays.

Adembenemend zicht op de Similans

Een opvallende karaktertrek van de Similan eilandenis het enorme verschil tussen de Oost- en de Westkust van de eilanden. De kustlijnen in het Oosten hebben fantastische zandstranden en baaien in de luwte, de Westkust daarintegen liggen open en bloot onder de invloed van de sterke mansoon winden (deze waaien van Mei tot November) en kenmerkend voor de Westkust zijn ook de ruwe kustlijnen, waar enorme granieten gesteenten liggen, die constant hun best moeten doen de ruwe elementen te weerstaan. Deze enorme granieten formaties stijgen op vanaf de zeebodem en zijn op diverse plaatsen ook boven water te zien. Erg indrukwekkend!

Eelphant Head, Fantasea Reef, Shark Fin Reef, Christmas point, Boulder City en East of Eden zijn enkele, om er maar een paar te noemen, van de meest geliefde duikstekken van de Similan eilanden. En alhoewel iedere lokatie zijn eigen, unieke kenmerken vertoond, delen zij allen het magische onderwater panorama van de Similans.


Terug naar de Hoofdpagina
Dagtrip Duikplaatsen:
King Cruiser King Cruiser
Shark Point Shark Point
Anemone Reef Anemone Reef
Koh Phi Phi Koh Phi Phi
Koh Dok Mai Koh Dok Mai
Racha Yai Racha Yai
Racha Noi Racha Noi
Similan Islands Similan Islands
Hin Daeng/Hin Muang Hin Daeng/Hin Muang
Heb je geen eigen uitrusting?
Wij bieden zeer aan-trekkelijke tarieven voor de huur van onze goed verzorgde duikuitrusting. Al onze uitrusting wordt regelmatig geserviced door een gequalificeerd technicus.
Als je een liveaboard of meerdere dagtrips boekt, kunnen we je een speciale prijs bieden.

prijzen huuruitrusting>>
Similan Islands Dive sites

PHUKET PRO DIVE & SAIL CO., LTD.
AWARD WINNING INSTRUCTION
hotline : (+66) 081-891 9276