terug naar indexpagina
  wie zijn wij WIE ZIJN WIJ
    --------------
  bezoek Phuket BEZOEK PHUKET
  accommodatie ACCOMMODATIE
  neem contact met ons op NEEM CONTACT MET ONS OP
    --------------
  PADI cursussen PADI CURSUSSEN
  dagtrips DAGTRIPS
  liveaboards LIVEABOARDS
    --------------
  visit Phuket PRIVATE BOAT CHARTER
    --------------
  bookingen BOEKINGEN
    --------------
  sitemap SITEMAP
  links LINKS
Click above for Reviews

 

een prachtig uitzicht op enkele van de stranden van Phuket Phuket is een eiland, met bruggen verbonden met Zuid Thailand aan de Andaman kust. Omgeven door 32 kleinere eilandjes die deel uitmaken van de provincie Phuket, is Phuket ongeveer 570 vierkante kilometer groot (breedte maximaal 21,3 km, hoogte 48,7 km) en bestaat voor 70% uit bergen. Het hoogste punt van het eiland is 529 meter.

Je kunt vanuit Nederland en BelgiŽ naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand, vliegen of naar een van de buurlanden MaleisiŽ of Singapore. Een vlucht naar Phuket vanuit Bangkok duurt ongeveer een uur. Als je liever over de weg komt dan zijn er verschillende soorten bussen beschikbaar, met een reistijd tussen de 14 en 20 uur.

kaart van Phuket ThailandDingen te doen:
Zeekayaken
Jungletrek
Olifanttrek
Paardrijden
Diepzee vissen
Zeilen
Golfen
Zonsondergang Cruise
Shows:
Phuket Fantasea
Simon Cabaret
Wij kunnen al je tickets voor tours, trips en shows regelen.

Bevolking
Phuket heeft 200.000 inwoners. De belangrijkste bevolkingscentra bevinden zich aan beide kanten van het eiland. Phuket Stad, met circa 63.000 inwoners, ligt aan de oostkant, en Patong Beach, waarvan het aantal inwoners sterkt varieert met de tijd van het jaar, bevindt zich aan de westkant.

Taal
Thai, met een zuidelijk accent natuurlijk, is de officiŽle taal, maar op veel plaatsen wordt ook Engels gesproken.

Economie
Van oudsher vormden de tinmijnen de belangrijkste bron van inkomsten op Phuket, maar sinds de jaren 80 is dat het toerisme. De landbouw, bijvoorbeeld rubber, cocosnoten, cashewnoten en ananas blijft voor veel mensen belangrijk.

Klimaat

Phuket heeft een vochtig, tropisch klimaat, sterk beÔnvloed door de monsoon wind, waarvan de richting afhankelijk is van het seizoen. Van maart tot september, als de zon direct boven de evenaar staat, wordt de landmassa van AziŽ meer verwarmd dan het water van de Indische Oceaan. Dit trekt meer vochtige, hete lucht van de oceaan over Phuket en Zuid Thailand, en met die hete lucht komt de regen van de zuidwest monsoon. Vanaf half april komt de wind voornamelijk uit het zuidwesten en valt er veel neerslag. Vanaf half december tot begin mei hebben we hoogseizoen voor het duiken op Phuket. Een lichte bries en de aangename temperatuur zorgen voor ideale duikomstandigheden.

het plaatselijke transport: tuk-tukTransport
Vanaf Phuket International Airport is transport beschikbaar naar alle belangrijke hotels en districten. Als je op Phuket bent, en je wilt zelf rondrijden, zijn overal huurauto's en -brommers beschikbaar. Als je gereden wilt worden, zijn brommer-taxi's en de plaatselijke kleine, open taxi, Tuk-Tuk, beschikbaar. Wel even voor de rit een prijs afspreken. De plaatselijke bussen heten Songthaew. Iedere 30 minuten tot 1 uur rijden deze tussen Phuket Stad en de belangrijkste stranden.

de Thaise keukenKeuken
De Thaise keuken is een echte inter-nationale keuken, waar miljoenen mensen over de hele wereld van genieten. De Thaise keuken op Phuket, en in heel Zuid Thailand, is sterk beÔnvloed door de verse vis-vangst uit de Anadaman Zee. Volgens zuidelijke recepten klaargemaakte vis en zeevruchten zijn uniek, waarschijnlijk gebarbequed, en bevatten grote aantallen kruiden, knoflook, citroengras, pepers, munt, komijn, basilicum, koriander en garnalensaus.

Water

Kraanwater kan niet veilig gedronken worden. Drink alleen fleswater of water uit een door het hotel geleverde karaf. Het water in de restaurants kan gedronken worden, maar vermijd schaafijs of ijsblokjes, vooral die van de straatverkopers.

HULP NODIG BIJ HET VINDEN VAN ACCOMMODATIE?
Stuur ons een email en wij zullen persoonlijk de juiste accommodatie voor je vinden.
neem contact met ons op

Phuket Weather Today with Windguru
Weather report with Windguru

DE WISSELKOERSEN VAN VANDAAG:
The Best exchange Rate in Thailand with Kasikorn Bank

Richard's buddy...Charly
Tropical flower
Elephant Trekking
Elephant Trekking
ATV playground

PHUKET PRO DIVE & SAIL CO., LTD.
AWARD WINNING INSTRUCTION
hotline : (+66) 081-891 9276